Dzisiaj zapraszam na pstrąga. Ryba ugotowana na parze z dodatkiem zieleniny i pieczonego buraka. Do tego pyszny sos balasamico ... pychota~!
Składniki
- 2 filety z pstrąga
- 2 ząbki czosnku
- 1 burak pieczony
- 1 plaster fety
- 2 łyżki octu balasmicznego
- 1 łyżka miodu gryczanego
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- garsc rukoli
- sól
- pieprz
Rybę umyłam osuszyłam. Posoliłam, dodałam pieprzu i obłozyłam cienkimi plasterkami czosnku. Odstawiłam na 30 min. Po tym czasie rybę uparowałam w parowarze około 10 min.
W międzyczasie na talerzu ułożyłam umytą i osuszoną rukolę, pokrojoną fetę i buraki. Z Octu balasamicznego, musztardy, miodu i odrobinki soli zrobiłam sos. Polałam sałatkę sosem, na wierzch ułożyłam pstrąga. Ot i tyle :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz