czwartek, 24 listopada 2016

Bułka smażona w jajku


Szybki obiad- bo zupa ugotowała się wczoraj. Przydałby się jeszcze tzw zapychacz dla męskiej wersji. Naleśników mi się nie chciało robić, placków ziemniaczanych też więc padło na utylizację czerstwego pieczywa i padło na smażoną bułkę.


Składaniki
  • 2 jajka
  • 4-5 łyżek mleka
  • szczypta soli
  • szczypta kardamonu
  • olej do smażenia 
  • 1,5 dużej bułki wrocławskiej


Wykonanie

  1. Bułkę kroję w plastry.
  2. Do miski wybijam jajka, dolewam mleko, sól i kardamon, roztrzepuje.
  3. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju.
  4. Bułkę moczę w masie jajeczno-mlecznej i smaże na oleju na złoty kolor.
  5. Można podawać z cukrem pudrem :P

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz