niedziela, 18 września 2016

Śliwki pod cynamonową kruszonką

Dzisiaj szybki deser na gorąco. Pyszne śliwki węgierki pod kruszonką cynamonową. Zapach podczas pieczenia roznosi się nieziemsko po całym domu. Uwielbiam połączenie śliwek i cynamonu! 




Składniki:
1/2 kg wypestkowanych śliwek
100 g cukru
100 g mąki
100 g masła
1 paczka cukru waniliowego
1 łyżeczka cynamonu


Śliwki umyłam,wypestkowałam. Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym. 
Z mąki, cukru, masła i cynamonu zrobiłam szybką kruszonkę. Posypałam nią owoce. Zapiekałam w piekarniku na 180st. przez około 40 min. Na ostatnie 10 min wrzuciłam opiekanie z góry. Podaje z kleksem kwaśnej śmietany.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz